MİSYON ve VİZYON

SAYIN DEKANIMIZ PROF. DR. MUSTAFA NECMİ İLHAN İLE FAKÜLTEMİZ HAKKINDA GÖRÜŞTÜK

Bir GÜTFSözlük, bir GÜTFBlog editörü olarak okulumuzdaki sorunları iletmek ve olası çözüm önerilerini tartışmak üzere fakültemizin dekanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN ile olan görüşmemizin detaylarını siz GÜTFBlog okurları ile paylaşmak istiyoruz.

Sorunlara geçmeden önce dekanımıza sözlük ve blog sayfalarımızdan bahsettik, oldukça ilgiyle ve beğeniyle karşıladığını belirtelim. Sonrasında GÜTFSözlük’te açılan “Okuldaki Sorunlar ve Çözüm Önerileri” adlı başlık altında en çok söz edilen girileri de içeren bir dizi sorunu dekanımızla tartıştık.

SORUN: PCR testi sonucuna bağlı olarak sınava girememe ve bu nedenle öğrencilere bir telafi hakkı sunulmamış olması.

Bu durum aynı zamanda bulaş riski açısından tehlike oluşturuyor. Öğrenciler, “hastalıktan çok kötü durumda olsam da sınava giremeyeceğim için test vermem” diye düşünerek hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını önemli ölçüde tehlikeye atıyorlar.

ÇÖZÜM: Dekanımız telafi sınavı yapılacağını söyledi. Bu sayede temaslı arkadaşlarımız sınıfta kalma korkusu yaşamadan PCR testlerini verebilecek.

SORUN: Öğrenciye özel alan olmaması.

ÇÖZÜM: Dekanımız da bu konu ile ilgili aklındaki fikirleri anlattı. Olası alanlar için birçok alternatif olduğundan bahsetti. Bu alternatifleri değerlendirdiklerini fakat resmi prosedürden dolayı biraz zaman alabileceğini. Ancak bahar aylarında başlayabileceklerini söyledi.

SORUN: Çalışma salonunun gece 12’de kapanması.

ÇÖZÜM: Pandemiden önce 24 saat açık olan çalışma salonunun neden geceleri açık olmadığı konusuna geldiğimizde aslında ortada birtakım güvenlik problemlerinin olduğunu öğrendik. Öncelikle güvenlik probleminden dolayı geceleri çalışma salonunun açık olmamasının daha uygun olduğu düşünülüyor. Bunun yerine okulumuzda geceleri ders çalışmak isteyen arkadaşlarımızın güvenlik problemi de yaşamadan ders çalışabilecekleri bir alan var. Amfi-1 yeni adıyla Şehit Tabip Asteğmen Yüksel Demir Dersliğini geceleri ders çalışmak amacıyla kullanılabileceğiz.

SORUN: Akademik danışman sisteminin başarıya ulaşamamış olması.

ÇÖZÜM: Okulumuzda, birçoğumuzun akademik danışmanlarıyla çok nadir görüştüğünü biliyoruz. Gerek klinikteki hocalarımızın yoğun olması gerek iletişim ağının yetersiz kalması sebebiyle danışman hocalarımızla aramızdaki diyalog oldukça zayıf. Bu sene bu durumu değiştirmek için bazı yenilikler yapılacağını öğrendik. İlk olarak Dekanlık danışman hocalarımızdan düzenli yapılması gereken görüşmelerle geri bildirim almakta olacak. Ayrıca her danışman hocanın dönem 1’den dönem 6’ya altı tane öğrencisi olacak. Bu öğrenciler arasında da bir mentorluk durumu söz konusu. Üst dönemler alt dönemlerle irtibat halinde olacak ve gerekli durumlarda üst dönemler alt dönemlere yol gösterecek.

Bahsettiklerimizi ve daha fazlasını dekanımızla güzel bir sohbet eşliğinde konuştuk. Ayrılırken kendisi ile her zaman görüşebileceğimizi, 8.30-19.30 arası okulda olduğunu, ne zaman istersek de gelebileceğimizi söyledi. Dekanımıza bize gösterdiği ilgi ve güler yüzü için teşekkür ediyoruz.

Özlem ELAMAN, Hamit Can HAYDAROĞLU

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu